Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



Gratin dauphinois

Chef: Jeroen Meus
Menugang: Hoofdgerechten
Type: Aardappelgerechten
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 2 kg aardappelen
• 2 teentjes look
• 400 gram gemalen kaas
• 0.5 liter melk
• 0.5 liter room
• 1 blaadje tijm
• 1 takje tijm
• nootmuskaat
• peper
• zout
• beetje boter
Werkwijze

  • Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look.
  • Snijd de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af.
  • Strooi op de aardappelen gemalen kaas. Bedek de kaas weer met aardappelschijfjes.
  • Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag gemalen kaas.
  • Kook melk en room samen op met de tijm, laurier, teentje look en nootmuskaat.
  • Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan.
  • Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een satéstokje zonder problemen door de gratin kunt prikken.







  • Waarderingen ( 5 reactie s | 9 waarderingen )



    Van smaak super lekker maar saus was geschift, kan me iemand zeggen hoe dat komt heb da altijd.
    mieke



    ZEER LEKKER EN HET KLOPT HELEMAAL
    Maarten



    heb deze gratin klaargemaakt, maar de hoeveelheden aangepast : 1 kg aardappelen, 200 g kaas, 500ml room en 500 ml melk. dat was ruim voldoende voor 4 personen en de gratin was heel erg lekker, na 1u in de oven aan 180°
    tine



    ALLES IS GOED UITGELECHT EN GEMAKELIJK NA TE MAKKEN
    WALTER



    Kaas en schijfjes door elkaar mengen voor je ze in de schotel gooit .... heerlijk
    peter