Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



AJUINSAUS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vegetarisch
Type: Sauzen
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 ajuinen
• klontje boter
• 2 el bloem
• ph-kippenbouillon
• enkele patrelle
• 1,5 dl water
Werkwijze

  • Neem een braadpan en laat de boter smelten. Laat de pan goed warm worden.
  • Snijd ondertussen de ajuin in rondjes en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten goed bruin.
  • Overstrooi met 2 eetlepels bloem en roer de bloem door de ajuinen.
  • Voeg dan het water toe en roer het ajuin aanbaksel los met een garde.
  • Voeg de PH groentebouillon toe en ook enkele druppels patrelle.
  • Laat het geheel opkoken en voeg nog peper en zout toe.
  • Op het laatste nog één eetlepel azijn eronder roeren.
  • PUNTJES
  • Gebruik geen antiaanbakpan.
  • Snijd de ajuin in schijfjes en niet in blokjes.
  • Strooi bloem over de ajuinen.
  • Bak eerst de ajuinen goed bruin en voeg dan water toe.
  • Op het laatst azijn toevoegen.







  • Waarderingen ( 3 reactie s | 6 waarderingen )



    azijn + lepeltje bruine suiker
    theo "de viking"



    Héél lekker sausje met varkensgebraad of met rosbief
    Sandra



    lekker met een forel, rap klaar en zoals mijn bomma het klaarmaakte
    mia acda