Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 03 328 09 40

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



AJUINSAUS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vegetarisch
Type: Sauzen
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 ajuinen
• klontje boter
• 2 el bloem
• ph-kippenbouillon
• enkele patrelle
• 1,5 dl water
Werkwijze

  • Neem een braadpan en laat de boter smelten. Laat de pan goed warm worden.
  • Snijd ondertussen de ajuin in rondjes en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten goed bruin.
  • Overstrooi met 2 eetlepels bloem en roer de bloem door de ajuinen.
  • Voeg dan het water toe en roer het ajuin aanbaksel los met een garde.
  • Voeg de PH groentebouillon toe en ook enkele druppels patrelle.
  • Laat het geheel opkoken en voeg nog peper en zout toe.
  • Op het laatste nog één eetlepel azijn eronder roeren.
  • PUNTJES
  • Gebruik geen antiaanbakpan.
  • Snijd de ajuin in schijfjes en niet in blokjes.
  • Strooi bloem over de ajuinen.
  • Bak eerst de ajuinen goed bruin en voeg dan water toe.
  • Op het laatst azijn toevoegen.







  • Waarderingen ( 3 reactie s | 6 waarderingen )



    azijn + lepeltje bruine suiker
    theo "de viking"



    Héél lekker sausje met varkensgebraad of met rosbief
    Sandra



    lekker met een forel, rap klaar en zoals mijn bomma het klaarmaakte
    mia acda



     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share

    Funtear