Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



KIP IN JAGERSAUS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vlees, Gevogelte
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 1 kip
• 2 uien
• 1/2 champignon
• 3 el bloem
• 1 el maizetmeel
• 1 el
• 1 liter zout
• 1 liter water
• 4 el spekblokjes
• tijm
• tijm
• 4 el gehakte peterselie
• bakboter
Werkwijze

  • Snijd de kip in stukken en bak ze aan elke zijde mooi bruin aan in bak- en braadmargarine.
  • Versnijd de uien en voeg deze bij de kip.
  • Snijd de champignons in 4 en voeg ze samen met de spekblokjes bij de kip, laat even mee aanbakken.
  • Overstrooi met de bloem en bevochtig met de wijn en het water met de bouillon.
  • Voeg er de tomatenpuree, de tijm en laurier aan toe.
  • Laat gedurende 45‘ op een zacht vuurtje verder garen.
  • Serveer met een gekookt aardappeltje en versier met de gehakte peterselie.







  • Waarderingen ( 0 reactie | 2 waarderingen )