Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



RILLETTE VAN GEROOKTE FOREL

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Vis
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• wat citroen
• 200 gram opgeklopte room
• 300 gram gerookte forel
• 2 lente uitjes
• 4 sneetjes rauwe zalm
• 2 blaadjes raviolideeg
• 1 eetlepel mosterd
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 2 eetlepels water
• koolzaadolie
• 1 teentje look
• 2 eetlepels gehakte peterselie
• wat lookkruiden
Werkwijze

  • Cutter de gerookte forel en meng met wat citroensap, PH kruiden en de opgeklopte room.
  • Bedek de binnenkant van 4 potjes met de verse zalm en vul die met de rillette van gerookte forel. Laat de potjes rusten in de koelkast
  • Frituur de snijbietbladeren en de ravioliblaadjes op 180° in de Vandemoortele frituurolie.
  • Meng de mosterd met azijn, water, koolzaadolie (indien nodig ook olijfolie), peterselie en look tot een vinaigrette.
  • Serveer de rillette met stukjes snijbiet , ravioli fritti en de vinaigrette.
  • Overstrooi het geheel met peper.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)