Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.



SLAATJE VAN GEBAKKEN ASPERGES MET PANCETTA EN PARMEZAAN

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten, Hoofdgerechten
Type: Slaatjes
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 8 witte asperges
• 4 eetlepels parmezaanschilfers
• sla
• 4 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
• 6 sneetjes pancetta
• 2 eetlepels vandemoortele notenolie
• 6 dl olijfolie
• 4 eetlepels balsamicoazijn
• 1 eetlepel honing
• bakboter
Werkwijze

  • Snijd de asperges in schuine stukken en bak ze aan in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
  • Snijd de pancetta fijn, voeg hem eraan toe en laat even aanstoven.
  • Maak een vinaigrette van de Vandemoortele notenolie, de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing.
  • Kruid met peper en zout.
  • Warm op, maar laat niet koken.
  • Schik een beetje veldsla in een diep bord en overstrooi hem met de pijnboompitjes.
  • Sprenkel er vervolgens enkele lepels vinaigrette overheen, voeg de bereiding van asperges en pancetta eraan toe en overstrooi ten slotte met de parmezaanschilfers.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 2 waarderingen )



    niets beter dan gebakken asperges; de combinatie met pancetta laat zich heerlijk smaken!




     


    Onze partners


    icoon filmpje   Angels Share Angels Share