Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



SLAATJE VAN GEBAKKEN ASPERGES MET PANCETTA EN PARMEZAAN

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten, Hoofdgerechten
Type: Slaatjes
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 8 witte asperges
• 4 eetlepels parmezaanschilfers
• sla
• 4 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
• 6 sneetjes pancetta
• 2 eetlepels vandemoortele notenolie
• 6 dl olijfolie
• 4 eetlepels balsamicoazijn
• 1 eetlepel honing
• bakboter
Werkwijze

  • Snijd de asperges in schuine stukken en bak ze aan in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
  • Snijd de pancetta fijn, voeg hem eraan toe en laat even aanstoven.
  • Maak een vinaigrette van de Vandemoortele notenolie, de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing.
  • Kruid met peper en zout.
  • Warm op, maar laat niet koken.
  • Schik een beetje veldsla in een diep bord en overstrooi hem met de pijnboompitjes.
  • Sprenkel er vervolgens enkele lepels vinaigrette overheen, voeg de bereiding van asperges en pancetta eraan toe en overstrooi ten slotte met de parmezaanschilfers.







  • Waarderingen ( 1 reactie | 2 waarderingen )



    niets beter dan gebakken asperges; de combinatie met pancetta laat zich heerlijk smaken!