Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediënten in huis en
stel zelf je recept samen.



WITLOOFSOEPJE met Garnalen
WITLOOFSOEPJE met Garnalen

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Soepen
Categorie: Vis
Aantal personen: 4





Benodigdheden

• 1 1/2 kg witloof
• 1 ajuin
• 1 aardappel
• 1 1/2 wit prei
• 1 appel
• 1 1/2 liter water
• 1 el ph-kippenbouillon
• 2 hardgekookte eieren
• 100 gram garnalen
• 1 1/2 dl sojaroom
• Alpro Bakken en Braden
Werkwijze

  • Snijd de ui en aardappel in fijne stukjes.
  • Smelt een klontje boter in de pot en stoof de stukjes gedurende 3‘.
  • Snijd het witloof overlangs, de onderste dikke stukken schuin afsnijden om het bittere gedeelte eruit te halen.
  • Snijd het witloof zeer fijn en voeg het bij de ui en aardappel.
  • Snijd de halve appel en de prei fijn en voeg dat bij de andere groenten.
  • Stoof het witloof niet te lang aan om bitterheid te vermijden.
  • Doe de bouillon erbij, gevolgd door de anderhalve liter water.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Laat het geheel opkoken en pruttelen zonder deksel gedurende ± 30‘.
  • Hak het ei fijn.
  • Snijd de andere helft van de appel in julienne.
  • Mix de soep samen met de room, net voor het serveren strooi je er wat garnalen, ei en appeljulienne in.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)



     


    Onze partners

    •  

    icoon filmpje   Angels Share Angels Share