Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland



Gestoomde kabeljauw met Provençaalse groenten

Chef: Wout Bru
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vis
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad:
Tijdsduur:





Benodigdheden

• 4 stukken kabeljauw
• 1 sjalot versnipperd
• 1 aubergine
• 1 courgette
• 1 paprika
• 1 paprika
• 2 tomaten
• 2 teentjes look geperst
• olijfolie
• 1 dl
• 10 blaadjes basilicum
• 2 takjes oregano
• 2 takjes tijm
• 1 tak tijm
• olijfolie
Werkwijze

  • Kruid de stukken kabeljauw en stoom ze 4 minuten op 95°C.
  • Snijd de aubergine, courgette en paprika‘s in fijne blokjes.(voor mensen met een gevoelige maag is het aan te raden om de paprika te schillen). Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd ze ook in blokjes.
  • Stoof het sjalotje aan in olijfolie. Voeg er de look aan toe en laat even meestoven.
  • Voeg alle groeten erbij.
  • Pluk de blaadjes van de oregano en rits de tijm. Voeg ze toe aan de groenten. Voeg ook het takje rozemarijn toe en haal het er net voor het opdienen weer uit.
  • Voeg de tomatenpulp toe en laat alles stoven. Snijd de basilicum grof en voeg die net voor het opdienen ook toe. Kruid alles af met peper en zout.
  • Schik de groentjes in het midden, schik er de gestoomde kabeljauw op en druppel er olijfolie en balsamico omheen.
  • Hier passen heerlijk gebakken aardappeltjes perfect bij.







  • Waarderingen ( 0 reacties | 1 waardering)