ASPERGECAPPUCCINO MET GARNAALTJES ASPERGECAPPUCCINO MET GARNAALTJES

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten






Benodigdheden

1 bussel asperge
1 eetlepel ph-kippenbouillon
citroen
8 eetlepels alpro soja cuisine
8 eetlepels geklopte room
4 eetlepels gepelde garnalen
nootmuskaat
kervel
Werkwijze

Schil de asperges, snijd ze fijn en houd de puntjes apart.
Kook alles - behalve de puntjes - in gezouten water gedurende ongeveer 4 minuten.
Giet ze af en bewaar 5 dl kookvocht.
Voeg hier 1 eetlepel groentebouillon aan toe en laat vervolgens ijskoud worden.
Spoel de asperges onder ijskoud water.
Mix (liefst in een blender) de asperges ultrafijn met het groentesap, de Alpro soya Cuisine en een beetje citroensap tot een schuimig geheel en breng dit vervolgens op smaak.
Stoom de puntjes gedurende 1 minuut.
Serveer in kopjes met daarbovenop de geklopte room, de garnaaltjes en de aspergepuntjes.
Versier met kervel en bestrooi met een beetje nootmuskaat.