SOEPJE VAN OESTERZWAMMEN SOEPJE VAN OESTERZWAMMEN

Chef: Liliana Rizzuto
Menugang: Soepen






Benodigdheden

30 gram  gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1/2  sjalot
125 gram oesterzwammen
1 liter kippenbouillon
10 gram geroosterde pijnboompitjes
brood
Werkwijze

Leg het eekhoorntjesbrood in een kom en laat het 20 30 minuten weken in 2 1/2 dl lauw water.
Spoel het eekhoorntjesbrood onder koud water en knijp het uit.
Verhit de olijfolie in een pan, voeg de fijngehakte sjalot toe en bak deze al roerend glazig.
Snijd de verse paddenstoelen in reepjes, voeg ze toe en laat ze al roerend zacht worden.
Voeg het eekhoorntjesbrood toe.
Voeg vervolgens de warme bouillon en het weekvocht toe.
Laat de soep op een laag vuurtje zacht koken gedurende 30 minuten en roer af en toe.
Mix nu de soep in de blender.
Kruid naar smaak.
Werk de soep af met enkele pijnboompitjes, de korstjes en enkele druppels marsala.
Serveer de soep met een sneetje geroosterd brood.
Marsala:
Likeurwijn uit de steek van Trapani, zowel geschikt als aperitief als als dessertwijn, met een alcoholgehalte van 18.