VISSOEP VISSOEP

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Soepen
Categorie: Vis






Benodigdheden

1 kg vis
1 1/2 liter water
1/2 liter wijn
tijm
peper
zout
2 tenen look
2 stengels selder
peterselie
1/2 citroen
boter
2 uien
olijfolie
1/2 venkel
2 tomaten in blokjes
1 ajuin
1 stengel prei
1 stengel selder
snuifje saffraan
1 soeplepel 
250 gram kabeljauw
250 gram zalm
10 scampi
200 gram garnalen
ph wokmolentje
dille
brood
kaas
Werkwijze

Maak eerst een bouillon(1 kg graten 1 1/2 liter water 1/2 liter witte wijn tijm en laurier peper en zout 2 tenen look 2 stengels selder peterseliestengels 1/2 citroen boter) :snijd de groenten in grove stukken, stoof alles aan in een nootje boter, giet er de vloeistof op en laat koken gedurende 30 minuten, zet ze opzij en laat ze trekken.
Neem een andere pan, maak de olie warm, snijd alle groenten in kleine blokjes en stoof ze aan (behalve de tomaten). Doe er de saffraan en de tomatenpuree bij, kruid goed met peper en zout.
Zeef de bouillon en giet hem erover. Laat koken gedurende 20 minuten.
Leg eerst de scampi erin, laat even meekoken, de stukjes vis in de soep leggen en de soep af zetten. Schep eerst de vis in het bord en doe er dan het vocht bij.
Strooi de garnalen over de soep, overstrooi met dille en werk af met Frans brood met gemalen kaas.
TIPS
1. Minder vet
2. Starten met bouillon
3. Dan pas soep maken.