OESTERS MET GRANNY SMITH OESTERS MET GRANNY SMITH

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Voorgerechten
Categorie: Zeevruchten






Benodigdheden

12 platte oesters
1/2 appel
1 el rode biet
1 blaadje gelatine
4 el halfvolle yoghurt
1/2 dl oester sap
1/2 dl water
1 flesje ph-kippenbouillon
4 blaadjes selder
1 citroen
Werkwijze

Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op.
Kook het sap op met water, citroensap en PH groentebouillon.
Breng op smaak en voeg er het geweekte gelatineblaadje bij.
Laat afkoelen en voeg er de yoghurt aan toe.
Schik de oesters in de schelp.
Bestrooi met wat brunoise van rode biet en granny smith.
Overgiet met het yoghurtmengsel.
Bestrooi met nog wat brunoise en werk af met een blaadje selder.