PLADIJS PLADIJS

Chef: Piet Huysentruyt
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Vis






Benodigdheden

4 pladijzen
alpro soya bakken & braden
bloem
1 citroen citroen
6 aardappelen
500 gram verse spinazie
1 teentje look
1 bol mozzarella
12 schijfjes chorizo
1 dl alpro soya cuisine
Werkwijze

Maak de vis schoon, snijd de vinnen eraf met een schaar, dep de vis droog en kruid met peper en zout.
Haal de pladijs door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
Zet een pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur en smelt de boter tot ze lichtbruin is.
Leg de vis in de pan op de velkant (donkere kant) en laat hem 2 minuten bakken.
Blus met het citroensap.
Kook de aardappelen gaar.
Snijd de chorizo in julienne.
Stoof de look aan met de chorizo.
Voeg de spinazie eraan toe.
Voeg de gekookte aardappelen eraan toe wanneer de spinazie gaar is.
Plet alles tot een puree met room en boter.
Serveer met de pladijs.