Gebakken coquilles op een aardappelslaatje met pompelmoes en curry olie

Chef: Jeroen Meus
Menugang: Hoofdgerechten
Categorie: Zeevruchten






Benodigdheden

3 coquilles
sla
1/2 busseltje waterkers
1/2 appel
2 eetlepels zure room
enkele druppels balsamico
enkele druppels citroen
1 eetlepel curry
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels water
2 dl arachideolie
1 roze pompelmoes
200 gram aardappelen
Werkwijze

Meng de aardappelen met de zure room, waterkers, appel, balsamico, citroensap, sjalot, peper en zout.
Meng kurkuma met water en curry poeder tot een vaste massa. Leng deze massa aan met arachide olie en zeef het door een neteldoek of fijne handdoek.
Bak de coquilles kort gaar.
Serveer de aardappelsalade in een vorm met de coquilles bovenop.
Leg er enkele partjes pompelmoes rond en werk af met de curry olie.