Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.

Johan Engelen

terug naar chefs

Toen ik zoveel jaren geleden een keuze moest maken, van wat ik later zou worden, koos ik voor ingenieur. Techniek boeide me en het zou me “zekerheid” geven voor een vaste baan. Maar ook de passie van toen voor kunst en koken blijven nog altijd aanwezig. Beiden werden een hobby. Vijf jaar kunstacademie in avondschool, maken dat ik een beetje kan schilderen en beeldhouwen. En het koken is ondertussen een uit de hand gelopen hobby geworden. Steeds maar dingen uitproberen en telkens de lat voor mezelf hoger en hoger leggen. Deze vorm van voornamelijk zelfstudie heeft me duidelijk geen windeieren opgeleverd.

Als twee driesterren chefs, Peter Goossens en Sergio Herman, van in het begin van de wedstrijd al zeiden : “Johan, gij kunt best wel koken. Uw basis zit goed. Uw smaken zijn prima.”, dan doet me dat wel iets. Ik ging het uiteindelijk nog geloven ook….. Als ik dan door hen bekroond werd met de titel “Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010”, was ik uiteraard bijzonder fier.
Met mijn eigen opgerichte kookclub “De Gastrosexuelen” geef ik maandelijks les aan een groepje van 15 enthousiaste kookliefhebbers. Vrienden onder elkaar die graag koken, maar vooral graag veel plezier maken. De gerechten die we er maken zijn haalbaar voor iedereen, maar telkens probeer ik er toch een meerwaarde in te steken door wat extra “tips en tricks” die het gerecht net dat tikkeltje meerwaarde geven en die een zeker wow-gevoel bij hun gasten teweeg zullen brengen als ze dit later zelf gaan maken voor vrienden of familie.
Dit is ook de stijl en keuze van gerechten die ik voor Kookeiland wil brengen.
 
Website Johan Engelen

Onze partners

  •  

icoon filmpje   Angels Share Angels Share