Kookeiland.be maakt gebruik van cookies. Dit doen we om uw surfervaring op deze website aangenamer te maken. Meer info

Deze melding niet meer weergeven
Kookeiland
contact Tel 015/30.60.00

Of zoek op ingrediƫnten in huis en
stel zelf je recept samen.

Ayrum Verdejo 2011

Herkomst of Origine:    Valdepeñas.

Ayrum Verdejo wordt uisluitend gemaakt van Verdejo druiven. Verdejo is een van de meest aromatische druivensoorten het weergeven van aroma’s van bloemen en vruchten. Hoewel het een jonge wijn is heeft een geweldige structuur, dankzij de Verdejo variëteit.

Vinificatie:                         De oogst wordt uitgevoerd bij nacht, vooral om temperaturen onder de 10° C te kunnen garanderen en ook om het maximale vermogen uit de Verdejo ras te verkrijgen. Nadien wordt de maceratie met de schillen uitgevoerd bij een lage temperatuur. De tiendaagse fermentatieproces vindt dan plaats bij 16°C en dit om de maximale frisheid en aroma’s te verkrijgen.

Proefnoties:                      Bleke citroenkleur met gouden accenten. Op de neus toont het aroma’s van bloemen, venkel en hooi. De wijn is fruitig met hints van perzik en tropische vruchten. Fris en fruitig op het gehemelte.

Aanbevelingen:              Ideaal bij voorgerechten, vis en zeevruchten. Het beste gekoeld opdienen bij een temperatuur tussen de 8 à 10° C.  

BESTEL HIER


Onze partners

  •  

icoon filmpje   Angels Share Angels Share