< Terug naar alle recepten

Rundstoofvlees met Belgisch bier en verse kroketten

Rundstoofvlees met Belgisch bier en verse kroketten

4 personen

Ingrediënten

  • 800 g rundstoofvlees
  • 2 grote uien
  • 100 g boter
  • 500 ml Belgisch bruin bier
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 2 bruine boterhammen
  • 3 el mosterd
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ei
  • muskaatnoot
  • 3 el bloem
  • 200 g paneermeel
  • peper en zout

Bereidingen

Het stoofvlees

  1. Snipper de uien fijn.
  2. Verhit een stoofpot en smelt hierin de helft van de boter.
  3. Stoof de gesnipperde uien op een matig vuur. Laat niet bruin bakken!
  4. Verhit een pan op het vuur en laat hierin boter smelten.
  5. Schroei het vlees aan alle kanten goudbruin en kruid met peper en zout.
  6. Doe het vlees bij de uien in de stoofpot.
  7. Giet het bier in de pan van het vlees. Roer de aanbaksels los terwijl je het bier aan de kook brengt.
  8. Giet het bier daarna mee in de stoofpot.
  9. Voeg nog de tijm, laurier en kruidnagels bij.
  10. Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar onder op de stoverij.
  11. Laat de stoverij 2 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  12. Als de saus de gewenste dikte heeft, plaats je een deksel op de stoofpot.