Rundstoofvlees met Belgisch bier en verse kroketten
4 personen
Ingrediënten
- 800 g rundstoofvlees
- 2 grote uien
- 100 g boter
- 500 ml Belgisch bruin bier
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 2 kruidnagels
- 2 bruine boterhammen
- 3 el mosterd
- 1 kg aardappelen
- 1 ei
- muskaatnoot
- 3 el bloem
- 200 g paneermeel
- peper en zout
Bereidingen
Het stoofvlees
- Snipper de uien fijn.
- Verhit een stoofpot en smelt hierin de helft van de boter.
- Stoof de gesnipperde uien op een matig vuur. Laat niet bruin bakken!
- Verhit een pan op het vuur en laat hierin boter smelten.
- Schroei het vlees aan alle kanten goudbruin en kruid met peper en zout.
- Doe het vlees bij de uien in de stoofpot.
- Giet het bier in de pan van het vlees. Roer de aanbaksels los terwijl je het bier aan de kook brengt.
- Giet het bier daarna mee in de stoofpot.
- Voeg nog de tijm, laurier en kruidnagels bij.
- Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar onder op de stoverij.
- Laat de stoverij 2 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
- Als de saus de gewenste dikte heeft, plaats je een deksel op de stoofpot.