< Terug naar alle recepten

Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

4 personen

Ingrediënten

  • 400 g spek (versneden in blokjes)
  • 300 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 1 romeinse sla
  • 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
  • 500 g krielaardappelen in de schil
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter

Voor de vinaigrette

  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • een snuifje peper en zout

Bereiding

  1. Breng 2 potten met gezouten water aan de kook.
  2. Kook in de ene pot de krieltjes en in de andere de groene boontjes tot ze beetgaar zijn.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.
  5. Voor de vinaigrette, voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus.
  6. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  7. Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek.
  8. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.