Luikse salade met spek, groene boontjes en ei
4 personen
Ingrediënten
- 400 g spek (versneden in blokjes)
- 300 g groene boontjes
- 2 sjalotten
- 1 romeinse sla
- 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
- 500 g krielaardappelen in de schil
- 2 el graanmosterd
- 2 el honing
- 3 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
Voor de vinaigrette
- 2 el honing
- 3 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- een snuifje peper en zout
Bereiding
- Breng 2 potten met gezouten water aan de kook.
- Kook in de ene pot de krieltjes en in de andere de groene boontjes tot ze beetgaar zijn.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.
- Voor de vinaigrette, voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus.
- Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
- Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek.
- Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.