Varkenslapje saltimbocca met frisse tomatensalade
4 personen
Ingrediënten
- 4 varkenslapjes (flinterdun, maximum 0,5 cm dik)
- 4 plakjes gedroogde ham
- 150 g geraspte mozzarella
- 8 vleestomaten
- 150 g rucola
- 20 g basilicum (fijngesneden)
- 1 el lookpuree
- 1 gesnipperde sjalot
- 20 g verse munt (fijngesneden)
- 20 g geroosterde pijnboompitjes
- 2 el olijfolie
- een snuifje peper en zout
Bereiding
- Leg de varkenslapjes open en beleg ze met de gedroogde ham en wat geraspte mozzarella.
- Rol ze dicht en druk goed aan.
- Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom.
- Voeg de lookpuree, basilicum, munt, sjalot, pijnboompitten en een beetje olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Bak de “saltimbocca’s” en kruid met peper en zout.
- Serveer het vlees met de rucola en tomatensalade.