< Terug naar alle recepten

Varkenslapje saltimbocca met frisse tomatensalade

Varkenslapje saltimbocca met frisse tomatensalade

4 personen

Ingrediënten

  • 4 varkenslapjes (flinterdun, maximum 0,5 cm dik)
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 8 vleestomaten
  • 150 g rucola
  • 20 g basilicum (fijngesneden)
  • 1 el lookpuree
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 20 g verse munt (fijngesneden)
  • 20 g geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el olijfolie
  • een snuifje peper en zout

Bereiding

  1. Leg de varkenslapjes open en beleg ze met de gedroogde ham en wat geraspte mozzarella.
  2. Rol ze dicht en druk goed aan.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en doe in een kom.
  4. Voeg de lookpuree, basilicum, munt, sjalot, pijnboompitten en een beetje olijfolie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Bak de “saltimbocca’s” en kruid met peper en zout.
  6. Serveer het vlees met de rucola en tomatensalade.