Sportchefs

Bij ‘Sportchefs’ luisteren we naar de voedingsbehoeften van onze atleten en gaan op zoek naar een op maat gemaakte gezonde en gevarieerde voeding.

Wij bieden een oplossing voor zowel topsporters als amateursporters.
Bij ‘Sportchefs’ bieden wij een breder waaier aan met belangrijke richtlijnen zoals

  • Gezonde benadering van koken
  • Maaltijdplanning
  • Energierijke voeding
  • Voedselaanpassingen om prestaties te verhogen
  • Voedingsschema’s afstemmen op trainings- en wedstrijdmomenten
  • Herstelstrategieën en het tanken van wedstrijden.

 

Referenties

Deceuninck Quick-Step Cycling Team
De roots van het Deceuninck – Quick-Step Cycling Team liggen in 2003 toen
de ploeg debuteerde onder de naam Quick-Step – Davitamon. Vanaf 2003 tot en met 2010 werden meer dan 280 koersen en 16 grote klassiekers gewonnen.

In de Grote Ronden wist de ploeg 30 ritzeges te behalen: 16 in de Tour de France, 5 in de Giro d`Italia en 9 in de Vuelta a España.

De cijfers maken duidelijk dat de ploeg een van s’werelds meest bekende formaties is en dat het een leidend team is in de klassiekers.
Onze Kookeiland chefs staan in voor de verzorging van alle maaltijden voor de beste renners van de wereld en werken steeds met kwaliteitsvolle gekende producten. Of het nu tijdens Parijs-Nice, Dauphine Libere, Tour de France, Ronde van Spanje (Vuelta) of andere UCI World Tour evenementen zijn, u kan onze chefs steeds op de voet volgen via onze facebook.
Tijdens deze sportevents reizen onze chefs mee met een volledige uitgeruste kookvrachtwagen. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van de plaatselijke keuken en kunnen we flexibel inspelen op de noden en wensen van de ploeg. Naast de dagelijkse ontbijt -, middagmaal, recuperatie- en avondmaaltijden voor de renners, verzorgen wij eveneens de pers- en VIP’s die dagelijks mee komen genieten van de het leven achter de schermen van deze wedstrijden.

 

The Belgian tornados
Het Belgische mannenestafetteteam 4 x 400 m, sinds 2008 gedragen door de broers Borlée, is de ploeg die België vertegenwoordigt in internationale atletiekwedstrijden op de 4 x 400 meter estafette. De ploeg wordt gevormd door de Koninklijke Belgische Atletiekbond, de Belgische atletiekfederatie.
De bijnaam van de estafetteploeg is de Belgian Tornados, een naam die in 2014 werd bedacht.

Een tornado staat voor natuurkracht, energie, versnelling en draait in het rond, net zoals de lopers op een piste. Een tornado heeft ook een explosieve kracht en dat laatste is natuurlijk belangrijk in de kampioenschappen waar de ploeg wil zegevieren.
Onze Kookeilandchef verzorgen de maaltijden van deze atleten wanneer ze op buitenlandse stages zijn.
De uitgebalanceerde menu’s worden vooraf besproken met de begeleiding van de groep. Vaak lopen deze stages samen met de Belgian Sheetahs simultaan met de Belgian Tornados. Deze straffe dames verbaasden zichzelf en de wereld op de Europese kampioenschappen van voorbije zomer in Berlijn. Het Belgische vrouwenteam 4 x 400m spurtte tijdens de finale in een nieuwe Belgische recordtijd van 2:59.47 naar een knappe vierde plaats..
Cynthia Bolingo, Camille Laus, Hanne Claes, Justien Grillet en Margo Van Puyvelde zijn de dames om naar uit te kijken in 2020!

 

tornados