Sportchefs - Atletiek

The Belgian Tornados  & Belgian Cheetahs

Het Belgische mannenestafetteteam 4 x 400 m, sinds 2008 gedragen door de broers Borlée, is de ploeg die België vertegenwoordigt in internationale atletiekwedstrijden.

De Belgian Tornados, een naam die in 2014 werd bedacht, behaalde reeds in 23 internationale kampioenschappen de finale, met als resultaat onder meer 5 keer Europees goud (3x outdoor, 2x indoor). Deze zomer zullen ze terug op de Olympische Spelen van Tokio de Belgische kleuren vertegenwoordigen.


De vrouwelijke tegenhanger is het vrouwenestafetteteam 4 x 400 m de Belgian Cheetahs. Zij werden zevende op de Olympische Spelen van 1980 in Moskou, maar deze straffe dames verbaasden zichzelf en de wereld op de Europese kampioenschappen van 2018 in Berlijn. Het Belgische vrouwenteam 4 x 400m spurtte tijdens de finale in een nieuwe Belgische recordtijd van 2:59.47 naar een knappe vierde plaats..
Cynthia Bolingo, Camille Laus, Hanne Claes, Justien Grillet en Margo Van Puyvelde zijn de dames om naar uit te kijken in 2021 op de Olympische zomerspelen in Tokyo!

Onze SportChef verzorgen voor deze beide teams de maaltijden van deze atleten wanneer ze op buitenlandse stages zijn.
De uitgebalanceerde menu’s worden vooraf besproken met de begeleiding van de groep.

Ook hier zorgen onze SportChefs voor de nodige gezonde variatie, afgestemd op de traningschema’s van de atleten.