Sportchefs - Mountainbiken

Specialized 

Het fietsmerkteam “Specialized” heeft een rijke geschiedenis in XCO MTB, waaronder een Olympische gouden medaille, talloze wereldtitels en Wereldbekeroverwinningen.

Voor 2021 zijn ze verheugd om een ​​nieuw team aan te kondigen met renners waarvan ze denken dat ze hen naar nog meer succes zullen leiden. Eén van hun doelen is om te investeren in jonge talenten zoals Sina Frei en Laura Stigger en deze te blijven ontwikkelen in een competitieve omgeving.

Daarnaast willen ze samen met de toppers Jordan Sarrou  en Gerhard Kerschbaumer de titel van het Wereldkampioenschap blijven verdedigen en wereldbekeroverwinningen najagen. Jordan Sarrou is de UCI MTB Wereldkampioen 2020 en heeft als grote droom mee te doen aan de Olympische Spelen en zijn wereldtitel te verdedigen.

Onze SportChefs gaan met de Specialized kookwagen mee naar alle wereldbeker wedstrijden van deze vier top mountainbike renners en kookt zowel voor de renners als voor de voltallige staff van Specialized.

Cape Epic

De Cape Epic is een jaarlijkse mountainbike- etappewedstrijd die wordt gehouden in de West-Kaap , Zuid-Afrika . De Epic race, die voor het eerst werd gehouden in 2004, beslaat doorgaans meer dan 700 kilometer (435 mijl) en duurt acht dagen - een proloog en zeven etappes. 

De Absa Cape Epic trekt professionele elite mountainbikers van over de hele wereld, die strijden in teams van twee. Om in aanmerking te komen voor een finish, moeten teams de hele race bij elkaar blijven. De race staat ook open voor amateurs, die meedoen aan een loterij om een ​​slot te winnen. In totaal nemen 650 teams deel. 

Culinaire highlights:

  • 8 daagse wedstrijd
  • Uitzonderlijke weersomstandigheden
  • Het event verplaatst zich 3 maal tijdens deze 8 daagse waardoor het cateringdorp telkens volledig op- en afgebouwd moet worden
  • 180 catering medewerkers van verschillende nationaliteiten
  • 800 maaltijden per dag
  • Culinaire smeltkroes waarbij er rekening moet gehouden worden met tal van factoren op culinair vlak.(factoren zoals religie, allergiën enz.. spelen hier een cruciale rol)

“Head Coördination Food Cape Epic“ is onze officiële titel bij dit uitzonderlijk wielerevenement. Wij zijn het aanspreekpunt voor alle food gerelateerde partners en zorgen ervoor dat alles vlot en efficiënt verloopt. Wij zijn consultant vanaf de pre- operationele fase tot en met de post debrief fase van deze Cape Epic.