Yakitori van varkenslapje met rijstsalade
4 personen
Ingrediënten
- 4 varkenslapjes (dikte 1cm)
- saté prikkers
Voor de marinade
- 1 teentje knoflook
- 20 g gemberpoeder
- 1 chili peper
- 10 g verse koriander (fijngesneden)
- 2 el bruine suiker
- 50 ml ketjap manis
- 50 ml soja saus
- 30 ml vissaus
- 30 ml zonnebloemolie
Voor de rijstsalade
- 250 g rijst
- 1 blik kokosmelk
- 2 lente uien (in ringen gesneden)
- 100 g sojascheuten
- 80 g cashewnoten
- 1 el zwart sesamzaad
- ½ komkommer (in kleine blokjes)
- 120 g rode paprika (in kleine blokjes)
- 10 g verse koriander (fijngesneden)
- 2 el olijfolie
- een snuifje peper en zout
Bereiding
- Doe de ingrediënten van de marinade in een blender en mix tot een gladde saus.
- Snijd de varkenslapjes in reepjes en laat 30 minuten marineren in de marinade.
- Draai het vlees op de saté prikkers (zodanig het rond de prikker “getwist” is).
- Spoel de rijst en kook gaar in gezouten water met de kokosmelk.
- Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
- Meng de blokjes komkommer en paprika bij de rijst.
- Voeg ook de koriander, sojascheuten, cashewnoten, sesamzaad en de gesneden lente uitjes toe. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie.
- Bak de yakitori’s in een grillpan. Serveer met de rijstsalade.